Suport și Q&A

Bine ai venit pe pagina de suport a laserelor dentare Litemedics.

Aici incercam sa acoperim intrebari uzuale atat pentru noii proprietari ai unuia dintre cele doua versiuni ale laserului nostru stomatologic cat si pentru cei interesati de achizitie.

Daca nu gasesti raspuns la intrebarea ta, te rugam sa accesezi formularul de contact. Iti vom raspunde prompt la orice nelamurire ai privind laserele stomatologice dioda de la Litemedics.

Unde sunt produse laserele Litemedics ?

Laserele dentare Litemedics sunt fabricate in Italia, la moderna facilitate de productie a LambdaSPA, principalul exportator european de lasere.

Ce garantie au laserele Litemedics ?

Laserele dentare Litemedics beneficiaza de 3 ani garantie oferita de producator, fiind printre cele mai mari de pe piata.

Unde se face service-ul pentru laserele Litemedics ?

Pentru laserele dentare Litemedics achizitionate din Romania, service-ul se face in Cluj-Napoca, la sediul nostru. Suntem atat importator unic autorizat pentru Romania cat si service desemnat de producator.

Cat de fiabile sunt laserele Litemedics ?

Multumita calitatii ridicate si componentelor premium testate individual inainte de asamblare, probabilitatea ca laserul dvs.sa ajunga in service este minima, majoritatea utilizatorilor neavand probleme niciodata cu aparatul. Totusi, in cazul in care va confruntati cu situatii neobisnuite sau cu un caz de forta majora (precum o fluctuatie puternica a curentului) care invalideaza utilizarea laserului dvs, va stam la dispozitie pentru rezolvarea eficienta a problemei.

Important de stiut: laserele stomatologice Litemedics sunt produse in conformitate cu standardele de calitate ISO si CE.

Unde gasesc manualul de tratament al laserului Litemedics ?

Puteti descarca manualul de utilizare al laserului dvs.aici: link manual

Gasesc piese de rezerva pentru laserul Litemedics ?

Bineinteles. Orice piesa primita in pachetul original al aparatului sau achizitionata ulterior se poate comanda din nou. Pentru piesele care nu se afla in stocul nostru, termenul de livrare este de 2-3 saptamani.

Pot sa fac modificari laserului meu Litemedics ?

Producatorul nu incurajeaza astfel de practici, fiind foarte important pentru mentinerea garantiei de 3 ani sa nu desfaceti (dvs.sau un tehnician neautorizat) produsul.

Va rugam ca in cazul unei probleme de orice natura sa ne contactati in prealabil.

Garantia se invalideaza daca laserul prezinta urme de desfacere.

La ce foloseste interlock-ul laserului ?

Interlock-ul (piesa care se ataseaza in spatele aparatului) este un sistem de protectie reglementat la nivel mondial in domeniul laserele de orice fel. Fara interlock-ul atasat, niciun laser nu va permite functionarea. Va rugam sa pastrati cu grija aceasta piesa, deoarece datorita dimensiunii reduse poate fi usor pierduta.

Ce lungime are pulsul laserului Litemedics ?

Laserele dentare Litemedics utilizeaza un puls variabil in functie de tratament, acesta fiind presetat in fiecare tratament pentru obtinerea unor rezultate bune in conditii de siguranta maxima pentru pacient. Lungimea pulsului variaza intre 1 microsecunda si Puls continuu.

Este laserul Litemedics un produs de clasa medicala ?

Da. Laserele Litemedics sunt incadrate in clasa II B de aparatura medicala, utilizarea lor fiind limitata exclusiv la cabinetele medicale/dentare. Clasa laserului este 4, aceasta fiind cea mai puternica clasa si implicand masuri de protectie (ochelari de protectie) obligatorii si lipirea stickerului de siguranta pe usa cabinetului in care este utilizat. Este absolut interzisa privirea directa catre raza emisa de laser.

Ce includ laserele Litemedics in pachetul de baza ?

In afara laserului in sine, veti primi in pachet urmatoarele:

  • 1 fibra optica OMNI (universala) de 320 micrometri, lungime 3 metri
  • 3 perechi ochelari special polarizati
  • 1 disc de prezentare cu manual inclus si cazuri clinice
  • 1 sursa de alimentare
  • 1 pedala de activare (pe cablu sau wireless, in functie de model)
  • 1 suport piesa de mana, prins pe laser
  • 1 suport fibra optica
  • 1 cutie accesorii (1 piesa de mana, 1 set varfuri speciale, 1 cutter fibra, 1 skinner fibra, 1 varf special pentru albire dentara montabil pe piesa de mana, 1 interlock)
Am nevoie de cursuri speciale pentru utilizarea laserului Litemedics ?

Nu. Poti folosi noul tau laser dupa consultarea amanuntita a manualului si a cazurilor clinice. Totusi, cursurile specializate sunt utile si recomandate, inclusiv distribuitorul organizand de 3 ori pe an astfel de seminarii constand in module de teorie si practica. Cursurile sunt gratuite pentru clientii care au achizitionat cu maxim 2 luni inaintea eventului un laser Litemedics de la Eurocom si contra-cost pentru medicii care utilizeaza alte lasere sau le-au achizionat din alta parte. Verifica pagina noastra de Facebook pentru evenimente noi. Iti recomandam sa participi daca ai posibilitatea, dar nu este mandatoriu.

Dispuneti de certificat CE in cazul unui control ?

Da. Laserele dentare Litemedics au certificat de conformitate europeana, disponibil tuturor clientilor in caz de nevoie.

Ce diferenta este intre laserele cu unda de 980 nanometri (Litemedics) si cele tip laser-pointer cu unda de 650 nanometri (nm) ?

Diferenta intre laserele dentare dioda cu unda de 980 nm si cele de tip laser-pointer de 650 nm este foarte mare, aplicabilitatea, diversitatea si eficienta tratamentelor in cazul primelor fiind mult mai mari. Impreuna cu pretul sau foarte bun, laserul Litemedics de 980 nm este mult mai rentabil si mai util pentru practiva dvs.privata decat un laser-pointer de 650 nm.